Bratislava / Blahorečenie Božieho služobníka Jána Havlíka bude sprevádzať nové logo. Dnes ho predstavil koordinačný tím slávnosti blahorečenia Jána Havlíka.

Navrhol ho dizajnér Andrej Kmeťo. Predstavili ho dnes na internetovej stránke janhavlik.sk a profile Jan Havlik na Facebooku. Pápež František schválil dekrét o mučeníctve Jána Havlíka, ktorý zomrel na následky mučenia v komunistických väzniciach, 14. decembra 2023. Slávnosť bude 31. augusta 2024 v Šaštíne. 

„Logo má dva významy. Jeden je odkazom na väzenie a mučeníctvo Jána Havlíka, druhý má nám všetkým v súčasnosti povedať, že vďaka vzťahu s Bohom, len vďaka jeho vernosti, sme schopní zvládnuť ťažké okamihy a výzvy nášho života. Tieto dva momenty znázorňuje symbolická reťaz, ako znak vernosti. Ján Havlík bol mučeníkom vernosti, preto som sa rozhodol pre tento symbol,“ hovorí o novom logu jeho autor Andrej Kmeťo. Ako kreatívny tvorca v oblasti komunikácie, marketingu a grafiky pôsobí niekoľko rokov. 

„Vnímame, že hlavnou myšlienkou nášho budúceho blahoslaveného je vernosť. Dnešná doba je nestála, ľudia rýchlo menia prácu, partnerov i iné. Je náročné ostať verný. Ján Havlík to dokázal. Napriek väzeniu. Je to posolstvo nielen pre veriacich, ale aj neveriacich, pretože si myslíme, že byť verný sa oplatí. Je dôležité, aby sme boli verní. Zároveň nám logo ukazuje, že aj život v skrytosti má svoj význam,“ hovorí provinciál Slovenskej provincie Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul P. Tomáša Brezáni, CM

Ján Havlík bol bohoslovcom Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul. Zomrel v roku 1965 ako 37-ročný na následky mučenia v komunistických väzniciach. Viac o živote Jána Havlíka je na webovej stránke www.janhavlik.sk a na Facebooku (https://www.facebook.com/HavlikJanko).

Koordinačný tím slávnosti blahorečenia Jána Havlíka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *