V Kúpeľoch Nimnica sa v sobotu 2. marca 2024 konalo Celoslovenské stretnutie kresťanských psychológov, psychoterapeutov a psychiatrov (K3P), ktoré pripravilo Centrum celého človeka v Považskej Bystrici ENOIA pod záštitou Konferencie biskupov Slovenska.

Počas úvodnej svätej omše s Mons. Tomášom Galisom sa 70 účastníkov tohto stretnutia, medzi ktorými boli aj kňazi a zasvätení, mohlo zamyslieť nad podobenstvom o márnotratnom synovi a zvlášť nad postojmi staršieho syna. „Ježiš necháva príbeh nedopovedaný. Je na nás, ako sa skončí. Túto úlohu máme dohrať my, každý osobne,“ ukončil homíliu diecézny biskup.

Význam kresťanských hodnôt v psychologickej starostlivosti o človeka bola hlavná téma, ktorú z rôznych pohľadov odprezentovali v dopoludňajších blokoch biskup Mons. Marek Forgáč a v kratších vstupoch kňazi Andrej Krekáč a Martin Danišek, novinárka Zuzana Vandáková a Jozef Mikloško, komisár pre deti. Popoludní bola možnosť vybrať si z workshopov alebo diskusií na aktuálne témy.

Mons. Marek Forgáč povzbudil účastníkov nasledovne: „Psychológia je pre vieru požehnaním, pomáha, osvetľuje, čo sa deje vo viere. A aj viera je požehnaním pre psychológiu. Veľmi sa navzájom potrebujeme a robme všetko pre to, aby sme si pomáhali.“

Františka Čačková, OSF

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *