Vo farnosti Mútne, pod ktoré patrí aj filiálka Beňadovo, sa tradične stretávajú zasvätení a kňazi, rodáci z farnosti, aby povzbudili svojich rodákov a zároveň porozprávali o svojom zasvätení a miestach pôsobenia.

Aj tento rok sa na pozvanie miestneho rodáka a spirituála kňazského seminára Martina Majdu stretli zasvätení 4. marca 2023 v Kostole sv. Jozefa robotníka v Beňadove.

Pred svätou omšou bola pobožnosť za nové kňazské a rehoľné povolania. Svätú omšu celebroval rektor kňazského seminára Peter Majda. Slávnostným kazateľom bol rodák vdp. Marián Majda, pôsobiaci vo Veľkom Rovnom. Vo svojej homílii uviedol: “Všetci sme povolaní do duchovného stavu, ktorý začína krstom, a do ktorého patrí rovnako aj manželstvo a práve v povolaní manželstva majú svoj základ kňazské a rehoľné povolania”.

Po svätej omši a pobožnosti sa kňazi, rehoľné sestry i bohoslovci, každý osobne veriacim trochu predstavili a porozprávali o miestach svojho pôsobenia a svojej činnosti. Po duchovnom programe nasledovalo spoločné agapé.

diakon Marek Rambala

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *