Anketa Signály Awards 2022 pozná svojich víťazov. Zaradila sa medzi nich aj saleziánka Lamiya Jalilová, ktorá sa venuje tvorbe predovšetkým na Instagrame a TikToku. V súťaži vyhrala kategóriu Instagram roka.

„Ekumenický web Signály každoročne vyhlasuje verejnú anketu, ktorá má za cieľ oceniť tých, ktorí verejne prezentujú kresťanstvo v digitálnom priestore. Ocenenia vyhlasujú v kategóriách Instagram, Podcast, Projekt a Video roka. Tým chcú ukázať príklady dobrej praxe a motivovať k službe evanjelizácie,“ uviedlo rádio Proglas na svojom webovom portáli. Víťazi ankety boli vyhlásení 13. decembra v TV Noe.

Kategóriu Instagram roka, ako sme už spomenuli, vyhrala sestra Lamiya. V magazíne signály ju označili ako „sympatickú rádovú sestričku pôvodom z Azerbajdžanu.“  Pri odovzdaní ocenenia Lamiya porozprávala v TV Noe o tom, ako vníma skutočnosť, že je slávna osobnosť, aká bola jej cesta za povolaním, ako reagovala jej rodina na povolanie. Vyjadrila aj o čom sú jej videá, aké najčastejšie otázky dostáva na sociálnych sieťach od mladých ľudí. „Som rada, že ma sledujete a nejakým spôsobom vám viem odovzdať svoju vieru, teda život rehoľnej sestry. Prajem vám, aby ste žili svoj život naplno. Nebáli sa, mali odvahu a vychutnávali tento život, lebo je krásny,“ pozdravila na záver rozhovoru pre TV Noe svojich sledovateľov sestra Lamiya.

V ankete Signály Awards 2022 ďalej vyhrali Podcast roka- Zabudnuté cesty, Video/ Video kanál roka- kapela Alive, Projekt roka- Godzone Academy. Všetky výsledky nájdete na signalyawards.cz.

Sestra Lamiya Jalilova žije svoje saleziánske poslanie v komunite sestier v Dubnici nad Váhom. Pracuje ako asistentka na Základnej škole s materskou školou sv. Dominika Sávia, tiež v miestnom stredisku Laura, združenie mladých a SCVČ Laura.

Dagmara Čepelová, FMA

Zdroj: salezianky.sk
Foto: Terezie Prchalová, Člověk a víra

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *