„Prišla k nám prosba od vojenského kňaza z východného frontu o zaslanie ružencov pre vojakov. Povedal, že nemajú chleba, ale vojaci (katolíci, pravoslávni, neveriaci) pýtajú ruženec. My sme im už zaslali čotky a nejaké ružence, ale to nestačí. Výslovne by chceli tie ľahké plastové ružence (50-zrnkové). Môžu byť aj iné, ale na šnúrke nie na retiazke, aby sa netrhali. Volajú ich od roku 2014 „Symbol Majdanu“,“ týmito slovami prosili o zaslanie ružencov sestry služobnice Nepoškvrnenej Panny Márie.

Zbierka ružencov trvala niekoľko týždňov a ukončená bola 10. apríla 2022. K dnešnému dňu (21. apríl) sa vyzbieralo vyše 35.000 ružencov. Veľká časť už bola osobne doručená na Ukrajinu vo viacerých etapách, ďalšie balíky boli zaslané aj poštou na požadované adresy. Balíky, balíčky a listy sestrám prichádzali vo veľkom množstve od reholí, farských a iných cirkevných spoločenstiev či jednotlivcov.

Provinciálna predstavená sestra Emanuela Rindošová hovorí: „Nie je fyzicky možné, aby sme odpisovali a ďakovali všetkým, tak sme to urobili na našej stránke, ak niekoho z darcov či spoločenstiev poznáte, poďakujte sa za nás a posuňte im náš link.“

Drahí darcovia ružencov, ĎAKUJEME.
Chceme sa v mene vojenských kaplánov a samotných vojakov z Ukrajiny poďakovať celému Slovensku za zasielanie ružencov. Je to pre nich veľká opora a sú vďační Matke Božej za ochranu a Slovensku za tento výnimočný dar. Za prvý týždeň od vyhlásenia zbierky sa vyzbieralo neuveriteľných viac ako 13.000 kusov ružencov, k polovici apríla to je až 35.000 kusov. Zásielku sme odviezli do dediny Nevické v Zakarpatskej oblasti. Odovzdali sme ich o. Romanovi – vojenskému kaplánovi a sestrám služobniciam Nepoškvrnenej Panny Márie v Užhorode i Mukačeve. Oni ich doručia po celej Ukrajine a na front. Ďalšiu zásielku ružencov posielame na východ do Záporožia vladykovi Štefanovi Meňokovi.
Matka zachráň nás plameňom lásky svojho Nepoškvrneného srdca.
Vďačné sestry služobnice NPM

V modlitbách spojená s. Emanuela M. Rindošová,
provinciálna predstavená sestier služobníc NPM

-fc-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *