Na podnet Konferencie biskupov Slovenska a Konferencie vyšších rehoľných predstavených na Slovensku obnovujú rehoľné sestry z rôznych kongregácii spoluprácu so Slovak Telekom. Operátor opäť ponúkol bezplatnú linku – tentokrát na pomoc ľuďom na Slovensku, ktorých sa dotýka vojna na Ukrajine. Službu spúšťajú dňa 8. 3. 2022 a bude k dispozícii od pondelka do piatku v čase od 9.00 do 21.00 na bezplatnom telefónnom čísle 0800 188 610. V čase medzi 12 – 14.00 sú na linke sestry, ktoré hovoria aj ukrajinsky.

Blízkosť susedom utekajúcim pred vojnou sa prejavila v našej krajine silnou solidaritou akýmkoľvek spôsobom. Mnoho ľudí však prežíva aj strach, úzkosť, neistotu a potrebujú útechu, povzbudenie, nádej a modlitbovú podporu. „Hashtagom #smetuprevas chcú rehoľné sestry vyjadriť solidaritu okrem inej konkrétnej pomoci aj takouto službou ucha“, hovorí koordinátorka tejto iniciatívy rehoľných sestier, sr. Miroslava Tarajová, FMA. 

Monika Skalová, FMA

(Aktualizované 10. 03. 2022)

4 komentáre k "Rehoľné sestry opäť spúšťajú bezplatnú linku so službou ucha"

  1. Spätný odkaz: „Hashtagom #smetuprevas chcú rehoľné sestry vyjadriť solidaritu okrem inej konkrétnej pomoci aj takouto službou ucha“, hovorí ko… – katolickespravy.sk

  2. Spätný odkaz: Pre vás…Kláštor kapucínov Bratislava on Facebook – katolickespravy.sk

  3. Spätný odkaz: Pre vás… – islovak.sk

  4. Spätný odkaz: BEZPLATNÁ LINKA NA SLUŽBU UCHA – Školské sestry de Notre Dame

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *