V archíve KVRPS sa uchováva viacero vzácnych fotografii – fotografie významných osobnosti, nezabudnuteľných udalosti. Dnes sú to „už iba“ spomienky. Takáto spomienka zostáva aj na dona Jozefa Ižolda, zosnulého provinciála saleziánov.

Don Jozef sa dňa 30. januára 2019 zúčastnil na historickom momente v živote Konferencií vyšších rehoľných predstavených na Slovensku a to na prvom oficiálnom Zhromaždení zjednotenej konferencie (KVRPS) po zlúčení dvoch predchádzajúcich konferencií (KVPŽR/KVRP). Bolo to práve v deň jeho 55 narodenín, čo v závere slávnostnej svätej omše pripomenul aj hlavný celebrant Mons. Jozef Haľko, bratislavský pomocný biskup.

Svätá omša s pohrebnými obradmi bude v utorok 26. mája 2020 o 11:00 hod. v Rybníku (okr. Levice). Následne bude v ten istý deň o 16:00 hod. uložený do saleziánskej hrobky na cintoríne vo Vrakuni v Bratislave.

Aktuálna situácia umožňuje iba obmedzenú účasť na rozlúčke. V kostole v jeho rodisku v Rybníku nad Hronom je presne stanovený počet miest, preto bolo potrebné dopredu urobiť zoznam osôb, ktoré sa zúčastnia tejto rozlúčky, aj koncelebrujúcich kňazov. KVRPS budú ako koncelebrujúci kňazi zastupovať iba traja: predseda P. Václav Hypius, CSsR, P. Vladimír Kasan, OSB a P. Damián Mačura, OP. Vonku bude možnosť sledovať svätú omšu na veľkoplošnej obrazovke. Duchovné spojenie v modlitbe bude možné aj cez priamy prenos TV Lux.

Ďakujeme don Jozefovi za jeho osobný príklad, veríme, že nám bude naďalej a ešte účinnejšie pomáhať a vyprosovať u Pána potrebné milosti pre Cirkev a zasvätených na Slovensku!
Nech odpočíva v pokoji!

KVRPS
foto: archív KVRPS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *