Konferencia vyšších rehoľných predstavených na Slovensku (KVRPS) organizuje v tomto roku tradičný Charitatívny hokejový turnaj kňazov a rehoľníkov Slovenska, ktorý sa uskutoční v sobotu 26. 3. 2022 v Dubnici nad Váhom. V turnaji nastúpia štyri tímy — rehoľníci a tri tímy diecéznych kňazov zo Spiša, Košíc a Banskej Bystrice. Turnaj na Zimnom štadióne HK Spartak Dubnica príde otvoriť žilinský diecézny biskup Mons. Tomáš Galis. Finálové zápasy v priamom prenose odvysiela TV LUX.

Program na štadióne začne o 11:00 slávnostným otvorením a postupovými zápasmi B. Bystrica – Rehoľníci a Spiš – Košice. O 12:45 bude začiatok priameho prenosu TV LUX, zápas o 3. miesto začne o 13:20 a po ňom finále. O 15:00 je plánované vyhodnotenie turnaja.

„Finančný dar bude určený pre občianske združenie Pro Dubnica, o.z., ktoré pomáha Dubničanom v núdzi. Ide o adresnú pomoc ľudom z nášho mesta v ťažkých životných situáciách,“ informoval pán Peter Wolf, primátor mesta Dubnica nad Váhom.

Charitatívny turnaj kňazov a rehoľníkov sa koná na Slovensku už šiestykrát. Naposledy bol v roku 2020 v Detve. Turnaj zastrešuje vždy jedna zo súťažiacich diecéz a tento rok je to prvýkrát Konferencia vyšších rehoľných predstavených na Slovensku, v drese ktorej hrajú rehoľníci a rehoľníčky.

Ján Fábian, SDB

(Aktualizované 14. 3. 2022)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *