V pondelok 23. novembra sa na apoštolskej nunciatúre v Bratislave uskutočnilo stretnutie zástupcov zasvätených s odchádzajúcim apoštolským nunciom na Slovensku Mons. Giacomom Guidom Ottonellom, ktorý prijal P. Václava Hypiusa, CSsR predsedu KVRPS a sr. Janu Kurkinovú, FMA, tajomníčku Konferencie.

V neformálnom stretnutí zdieľali svoj pohľad na realitu Cirkvi a zasväteného života. Predseda KVRPS poďakoval v mene Konferencie vyšších rehoľných predstavených na Slovensku (KVRPS) a v mene všetkých zasvätených apoštolskému nunciovi za jeho viac ako 4-ročnú službu na Slovensku, za jeho fandenie zasvätenému životu a jeho ochotu zdieľať radosti i ťažkosti, ktoré sú jeho súčasťou. Vyzdvihol aj jeho nasadenie pre dobro Cirkvi na Slovensku, ako aj jeho spontánny, srdečný štýl prijatia a vzájomnej komunikácie.

V závere zástupcovia zasvätených odovzdali Mons. Ottonellovi dar – drevorezbu Krista Dobrého Pastiera – so želaním dobrého zdravia a hojnosti duchovných síl do ďalšieho života a jeho biskupskej služby.

-jk-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *