Františkánky Panny Márie Nepoškvrnenej oznamujú, že Pánom života a smrti bola povolaná do večného života sestra Mária Jana od pokory vteleného Slova (Anna Lapšanská). Zomrela  posilnená sviatosťami v nedeľu 7. 11. 2021 vo veku 96 rokov a v 72. roku rehoľného života. Rozlúčka so sestrou Máriou Janou bude pri svätej omši v sobotu 13. 11. 2021 o 10.00 hodine v Kostole Nanebovzatia Panny Márie v Ľubici

Nakoľko pandemická situácia v režime OTP nedovoľuje mať kostol úplne zaplnený, na zádušnej svätej omši budú v kostole prítomní len kňazi, rehoľné sestry a najbližšia rodina sestry Jany. Rehoľné sestry majú k dispozícii pre týchto veriacich vstupenky do kostola.

Od ostatných veriacich, ktorí by sa chceli zúčastniť pohrebu sa vyžaduje, aby s respirátormi a v dvojmetrových rozostupoch ostali vonku pri kostole. Pre tých, ktorí by chceli z domu sledovať pohrebnú svätú omšu, bude k dispozícii priamy prenos prostredníctvom farského YouTube kanálu.

O sestre Jane Lapšanskej sme písali aj na portáli zasvatenyzivot.sk.

Príchod sestier františkánok na Slovensko sa viaže na príchod sestry Márie Jany do Ľubice, kde prišla z Čiech doopatrovať svoju matku a kde sa k nej pridali ďalšie sestry, otvorili tam svoju prvú komunitu a pôsobia tam dodnes. V auguste ich spoločenstvo zmenilo oficiálny názov a tak sa Kongregácia sestier Nepoškvrneného počatia Panny Márie III. Rádu sv. Františka z Assisi so sídlom v Ľubici od augusta 2021 volá Františkánky Panny Márie Nepoškvrnenej.

(Správu budeme aktualizovať.)

-fc-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *