Misionári verbisti zo Spoločnosti Božieho Slova sa pripravujú na slávenie sto rokov od ich príchodu na Slovensko, konkrétne od otvorenia ich prvého misijného domu v Močenku pri Nitre v roku 1923. Príprava na jubileum storočnej prítomnosti misionárov na Slovensku a Čechách sa nesie pod heslom: Kráčame s Božím Slovom.

Podľa slov provinciála P. Pavla Krutáka SVD chcú misionári v prvom rade využiť túto príležitosť na to, aby sa poďakovali Pánu Bohu za všetko, čím ich obdaroval. Zároveň sa chcú ešte hlbšie spojiť s vteleným Božím Slovom, Ježišom Kristom, ktorého nasledujú vo svojom misijnom povolaní, a utvrdiť sa v poslaní ísť do celého sveta a ohlasovať Božie slovo – evanjelium.

Súčasťou prípravy na jubileum budú aj týždenné Zamyslenia nad osobou a spiritualitou ich zakladateľa sv. Arnolda Janssena. Celkovo je pripravených 100 zamyslení, ktoré budú uverejňované na webovej stránke www.verbisti.sk formou textu a podcastu.

Týmto sa chce nielen priblížiť osoba pátra Arnolda, ale zároveň aj misijná spiritualita, ktorá sa v dnešnej dobe pokračujúcej sekularizácie stáva aktuálnejšou než kedykoľvek predtým. Pre záujemcov je možnosť prihlásenia sa na automatický odber týchto zamyslení na verbisti.sk.

Zamyslenia budú potom každý týždeň doručené do ich schránky spolu s aktualitami Spoločnosti Božieho Slova.

Okrem toho misionári verbisti sú si vedomí slov aj svojho zakladateľa – „ohlasovanie evanjelia je prvoradým a najväčším skutkom lásky k blížnemu.“ Preto vnímajú ako službu ohlasovania Božieho slova aj ich denné zamyslenia nad evanjeliom, ktoré už dávnejšie ponúkajú na ich webovej stránke.

Tieto zamyslenia sú tak isto v textovom ako aj a audio formáte a je možné ich dostávať každé ráno do svojej schránky po prihlásení sa na ich odber na www.verbisti.sk.

TK KBS informoval P. Peter Dušička SVD

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *