„Liturgický rok s ikonami“ je názov nového cyklu prednášok, ktorý sa uskutoční v prednáškovej miestnosti Kláštora Premenenia Pána v Sampore. Prvá z nich sa uskutočnila v stredu 11. septembra 2019. Stretnutia budú začínať prednáškou o 19:00 a skončí liturgickou modlitbou kompletória o 20:00.

„Ikony sú oknom do nebeského sveta. V rámci série večerných zamyslení budeme ‘otvárať’ okno jednotlivých ikon, aby sme cez ne vstúpili do Božieho Srdca a ony tak zanechali trvalú stopu v našom srdci. Pri každom stretnutí bude možné ‘pobudnúť’ pred historickou ikonou o ktorej bude jednotlivé zamyslenie mesiaca. V septembri to bude ikona Sedembolestnej Panny Márie Obmäkčenie zlostného srdca,“ avizujú organizátori.

Sprievodcom tejto série bude Ivan Moďoroši, ktorý je kňazom Žilinskej diecézy a spolupracovníkom Centra Spirituality Východ-Západ Michala Lacka Teologickej fakulty Trnavskej univerzity. Aktuálne sa venuje osobnosti kňaza Vendelína Javorku, SJ. Jeho odborným záujmom je ruská spiritualita. Participuje na niektorých projektoch IKONY – expozícia originálnych ikon v Žiline.

Ikony k prednáškam zapožičiava: IKONY – expozícia originálnych ikon v Žiline

Zdroj: benediktini.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *