Sestra Katarína Krištofová bude každý týždeň v sobotu o 15:50 ponúkať duchovné osvieženie v podobe vždy aktuálnej reflexie nad životom v Cirkvi a spoločnosti. Relácia nesie názov Z pokladov ducha matky Alfonzy.

Po 28 rokoch prežitých v Ríme aj na poste generálnej predstavenej Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa  a postulátorky procesu blahorečenia Matky Alfonzy Márie Eppingerovej sa sestra Katarína bude deliť o bohatstvo života prežívané v charizme ich zakladateľky.

„Pápež František dnes kresťanov často vyzýva, aby boli prítomní na perifériách života a Matka Alfonza Mária milovala práve periférie. Keď dokázala jedna návšteva spisovateľa a protestantského teológa Waltera Nigga v kláštore jej sestier natoľko fascinovať tohto muža, že napísal o Matke Alfonze Márii knihu „Nenápadná svätica“, je to šanca aj cez éter pritiahnuť jej príkladom,“ uvádza autorka rubriky Andrea Eliášová.

Výročie jej blahorečenia (september 2019), ako aj výročie príchodu sestier Kongregácie Božského Vykupiteľa na Slovensko, je tiež motívom k zavedeniu takejto rubriky do vysielania.

Blahoslavená Matka Alfonza Mária je zakladateľkou dvoch kongregácií pôsobiacich na Slovensku – Kongregácie sestier Najsvätejšieho Spasiteľa a Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa.

TK KBS informoval Ivo Novák

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *