(Bratislava 24. júna 2019) – Saleziáni don Bosca a smútiaci príbuzní s bolesťou v srdci a s dôverou v Božiu prozreteľnosť oznamujú, že v nedeľu 23. júna 2019 náhle odišiel do večnosti vo veku 46 rokov don Jozef Kabina.

„Jozef bol so spolubratmi zo svojej komunity zo Žiliny na púti v San Giovanni Rottondo. Jeho život sa skončil počas plávania v mori v meste Vieste,“ priblížil smutnú udalosť provinciál saleziánov don Jozef Ižold a dodal: „Naša provincia stráca jedného vynikajúceho spolubrata. Jozef a jeho nadšenie o prehlbovanie duchovného života, jeho chuť pre štúdium i jeho nadobudnuté poznatky zo saleziánskej spirituality, ktoré vedel presvedčivo odovzdávať, nám budú chýbať.“

2019 06 24 zomrel kabina1

Don Jozef Kabina sa narodil 2. decembra 1973, do saleziánskeho noviciátu vstúpil v lete 1992 a prvé rehoľné sľuby zložil 14. augusta 1993. Po štúdiách filozofie pôsobil ako saleziánsky asistent v Bratislave-Trnávke, kde sa venoval rozvíjaniu futbalového klubu SDM Domino a zároveň študoval na Univerzite Komenského dejiny. Teológiu študoval v Bratislave a za kňaza bol vysvätený 12. júna 2004. Pôsobil v Bratislave-Trnávke, v rokoch 2009-2013 bol direktorom saleziánskej komunity v Bratislave-Miletičovej, odkiaľ odišiel do Ríma na štúdiá saleziánskej spirituality, na Pápežskej saleziánskej univerzite. Po návrate pôsobil v Žiline v komunite mladých saleziánov – študentov filozofie a jeden rok strávil aj v komunite v Poprade.

Odpočinutie večné daj mu, Pane. A svetlo večné nech mu svieti. Nech odpočíva v pokoji.

2019 06 24 zomrel kabina2

Informácie o pohrebe budú zverejnené neskôr.

info: www.saleziani.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *