V rámci prípravy na blížiace sa slávenie Mimoriadneho misijného mesiaca, ktorý vyhlásil pápež František na október 2019, sa dňa 7. 5. 2019 v Misijnom dome Arnolda Janssena v Bratislave uskutočnilo prípravné stretnutie k tejto udalosti. Zúčastnil sa ho riaditeľ Pápežských misijných diel na Slovensku (PMD) Ivan Kňaze, provinciál Spoločnosti Božieho Slova Pavol Kruták SVD a sr. Jana Kurkinová FMA, tajomníčka Konferencie vyšších rehoľných predstavených na Slovensku (KVRPS).

Cieľom stretnutia bolo vzájomne sa informovať o pripravovaných krokoch a podujatiach, propagácii a animácii misijného mesiaca, ako aj dialóg o spoločných návrhoch zvýraznenia tejto mimoriadnej udalosti v Cirkvi aj na Slovensku.

Už teraz je známe, že v priebehu mesiaca jún (pozvánka bude čoskoro zverejnená) sa uskutoční stretnutie zástupcov diecéz a reholí, na ktorom okrem animačno-informačných blokov bude predstavená aj konkrétna ponuka aktivít a materiálov k tejto udalosti. Zároveň sa v októbri tohto roku uskutoční seminár pre kňazov, pripravený PMD, na tému evanjelizácie vo farnosti. Bližšie informácie a ďalšie ponuky budú poskytnuté neskôr.

Na oficiálnej stránke Vatikánu http://www.october2019.va/en.html, ako aj na stránke PMD http://misijnediela.sk/mimoriadny-misijny-mesiac-oktober-2019/ sú už dostupné niektoré informácie k tejto udalosti. 

-jk-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *