Svoju rehoľnú komunitu má v Českej republike už aj mesto Přerov. Kláštor sestier misionárok v jednom z najväčších miest Olomouckej arcidiecézy požehnal 8. marca 2019 arcibiskup Jan Graubner.

Päťčlenná „slovanská“ komunita zložená z troch Sloveniek, Poľky a Češky, sa sem presťahovala z Kelče, mestečka na Vsetínsku. „Po trinástich rokoch pôsobenia sme vnímali, že Kelč je už dnes živá a rozvíjajúca sa farnosť. Preto pre nás prišiel čas posunúť sa ďalej,“ hovorí predstavená komunity Misijných sestier služobníc Ducha Svätého, sestra Magdaléna Lis.

Dôvodom sťahovania je podľa nej už samotný názov spoločenstva. „Sme misijné sestry a našim poslaním je hlásať radostnú zvesť všade tam, kde zatiaľ vôbec nebola hlásaná, alebo sa tak dialo len nedostatočne,“ objasňuje a dodáva, že z niekoľkých ponúknutých miest sa nakoniec v modlitbe rozhodli práve pre Přerov. „Od Kelče je to iba tridsať kilometrov, a pritom je to tam úplne iné,“ hovorí sestra Magdaléna.

Na pomoc v misijnom pôsobení medzi 44-tisíc přerovskými obyvateľmi prijal sestry miestny farár P. Josef Rosenberg: „Očakávam, že budú ľuďom dávať vedieť o Ježišovi Kristovi. Všetky tu majú civilné zamestnanie na miestach, kde slúžia verejnosti – v Charite, v škôlke alebo v centre pre rodiny. A ľuďom, ktorí tam prichádzajú tak budú môcť svedčiť o milosrdnej Božej láske.“


„Svoju prítomnosťou a životom sa snažíme odpovedať na aktuálne potreby miesta a času, kam nás Pán posiela. Popri svojich civilných zamestnaniach sa chceme zapojiť aj do pastorácie a novej evanjelizácie,“ dopĺňa sestra Magdaléna a dodáva: „Všetkých preto prosíme o modlitbu, aby naša misia v Přerove priniesla dobré ovocie.“

Jiří Gračka
Foto: Pavel Machalka/Člověk a Víra
Zdroj:
katyd.cz
-fc-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *