Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien, ktorý bol v piatok 8. marca, sa prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska vo štvrtok stretol s desiatimi ženami z rôznych oblastí spoločenského života. Súčasťou stretnutia Kisku s nežnejším pohlavím bol aj spoločný obed. Medzi pozvanými ženami bola aj provinciálna predstavená Slovenskej provincie sv. Jána Bosca, sestra Monika Skalová.

„Pozvanie od pána prezidenta Kisku ma milo prekvapilo a prijala som ho aj ako vďaku, že myslí aj na nás rehoľné sestry, ktoré si tiež zaslúžime úctu a pozornosť. Vyjadrila som, že chcem sprítomňovať všetky sestry, ktoré na Slovensku pôsobia, lebo oni sú výnimočnými ženami, ktorým táto vďaka patrí,” zhodnotila stretnutie sestra Monika.

Pán prezident na svojom facebookovom profile predstavil jednotlivé ženy a dôvod, pre ktorý ich pozval, o Monike sa vyjadril nasledovne: „Rehoľná sestra Monika Skalová hovorila aj za ďalších 2000 sestier, ktoré na Slovensku máme a sú aktívne v školstve, v sociálnej a zdravotníckej oblasti.“

Pozvanie od prezidenta prijali preživšia holokaustu Herta Vyšná, spisovateľka Eva Bacigalová, speváčka Celeste Buckinghamová, ale aj bývalá paraolympionička a podnikateľka Lenka Cenigová Gajarská. Ďalej tam boli tanečníčka a herečka Mara Lukama, učiteľka rómskych žiakov Monika Podolinská, študentka a spisovateľka, ktorá je zároveň aj bojovníčkou s anorexiou, Valentína Sedileková, adoptívna matka Dana Sudorová či aktivistka za zdravú stravu v školách, ktorá je zároveň aj ambasádorkou Jamieho Olivera na Slovensku, Anetta Vaculíková.

-fc-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *