Spoločnosť Božieho Slova si pripomenula 149. výročie svojho založenia. Pre Slovenskú provinciu to je zároveň deň, kedy si bratia v dočasných sľuboch obnovujú svoje zasvätenie Bohu.

Slávnosť sa konala na nitrianskej Kalvárii a začala vzývaním Ducha Svätého. Po čítaní z Matúšovho evanjelia boli predstavení bratia, ktorí v tento deň mali zložiť doživotné sľuby – fr. Peter Nguyen Van Luong a fr. Václav Plánka.

Po homílii P. Mareka Vaňuša SVD, provinciála Slovenskej provincie Spoločnosti Božieho Slova, nasledoval samotný obrad skladania rehoľných sľubov čistoty, chudoby a poslušnosti. Mladým misionárom odovzdali misijné kríže.

Po zložení doživotných sľubov seminaristi fr. Benedikt Kočamba, fr. Américo Fernandes Ceslo, fr. Randriamisaina Nambinintsoa Hajaina a fr. Razafimahatratra Heriniaina Njaraso, obnovili svoje tretie rehoľné sľuby.

Seminaristov prišli povzbudiť ich príbuzní, priatelia, spolubratia a veriaci z rôznych miest pôsobenia verbistov, ako aj Misijné sestry Služobnice Ducha Svätého a zasvätení z iných rehoľných kongregácií.

Zdroj: Spoločnosť Božieho Slova