Od 1. decembra 2022 má Rádio Mária Slovensko nového riaditeľa. Stal sa ním P. Bruno Branislav Donoval OP, súčasný prior Dominikánskeho konventu Krista Kráľa a kaplán vo Farnosti Dunajská Lužná. Páter Bruno sa venuje Ružencovému apoštolátu a momentálne pôsobí ako šéfredaktor mesačníka Ruženec.

Vystrieda Martina Jarábka, ktorý pôsobil v Rádiu Mária Slovensko od roku 2017 a od decembra bude svoje poslanie vykonávať v slovenskej redakcii Vatikánskeho rozhlasu v Ríme.

„Ďakujeme Bohu za dar otca Martina, ktorý svoje charizmy uplatňoval v tomto diele Panny Márie. Nelúčime sa s ním však úplne, jeho hlas budú môcť poslucháči Rádia Mária Slovensko i naďalej denne počúvať vo vysielaní Správ z Vatikánu,“ oznámil prezident Rádia Mária Lukas Bonelli počas slávnostnej svätej omše v pondelok 28. novembra.

Hlavný celebrant, bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský, v nej poďakoval kňazovi Martinovi za doterajšiu prácu a pre nového riaditeľa vyprosoval Božie požehnanie a sprevádzanie Duchom Svätým. Páter Bruno tak symbolicky, ale za to s veľkou bázňou prevzal putovný „mikrofón riaditeľa“ aby pokračoval v ohlasovaní Božieho slova a v spájaní veriacich v modlitbe prostredníctvom éteru Rádia Mária.

„Rádio Mária je rádio, ktoré sa s vami modlí. Modlitba otvára srdcia pre pôsobenie Ducha Svätého, prináša nádej a posilňuje vieru v Božiu prítomnosť a blízkosť Panny Márie, Matky vteleného slova,“ povedal na záver prítomným P. Bruno, nový riaditeľ Rádia Mária.

Rádio Mária je katolícke rádio, ktoré pomáha kresťanskej formácii prostredníctvom modlitby, katechéz, diskusií s odborníkmi. Nenachádza sa v ňom žiadna reklama a politické spravodajstvo.

Cieľom tejto iniciatívy je pomôcť ľuďom hľadať a nachádzať zmysel života vo svetle dobrej správy evanjelia Ježiša Krista. Prostredníctvom rádiových vĺn prináša zmierenie a pokoj do sŕdc, do rodín a do spoločnosti. Rádio Mária je „predĺžená ruka“, ktorá smeruje k všetkým ľuďom dobrej vôle, aby ich povzbudila v ťažkostiach života, aby hľadeli s nádejou do budúcnosti. Osobitne venuje pozornosť tým, ktorí trpia na tele a na duchu, osamelým, starším, chudobným a väzňom. Pri rešpektovaní svedomia dáva svedectvo o Božej láske a nádeji večného života.

Rádio Mária vzniklo v Taliansku v roku 1983 ako malé farské rádio. Dnes je globálnym fenoménom a stalo sa najznámejšou katolíckou rozhlasovou stanicou na celom svete. V júni 1998 bolo vytvorené združenie Svetovej rodiny Rádia Maria (WFRM), mimovládna organizácia. Dnes je Rádio Mária k dispozícii vo viac ako 80 krajinách sveta, od 4.10.2018 vysiela z Bratislavy.

TK KBS informovala Viera Mikulová
Foto: Archív Rádia Mária Slovensko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *