Kongregácia pre inštitúty zasväteného života a spoločnosti apoštolského života ponúka online program od 9.00 do 17.00 hod. pri príležitosti Medzinárodného dňa modlitby a povedomia o obchodovaní s ľuďmi, ktorý stanovil pápež František na 8. februára. V ten deň slávime aj liturgickú spomienku na sv. Jozefínu Bakhitu.

Na tejto stránke nájdete link na stream z podujatia aj texty na stiahnutie. Na výber je päť jazykov (taliančina, angličtina, španielčina, francúzština a portugalčina) z ktorých si môžete vybrať priamo na stránke v hlavnom menu.

Z programu dávame zvlášť do pozornosti posolstvo Svätého Otca Františka od 13:30 do 14:00.


Slovenská katolícka charita ponúka v ten istý deň možnosť pridať sa k modlitbe za obete obchodovania aj cez Rádio Lumen o 21.00 hod.

„Túžbou Sv. Otca je, aby sa modlitba za obete rozšírila do všetkých miest a regiónov. Boli by sme veľmi radi, keby ste sa k nám pridali (kedykoľvek v týždni okolo 8.2.) a oslovili aj ďalších. Čas pred a po modlitbovom podujatí vnímame ako zázračný, milostiplný. Je dôkazom úžasnej sily spoločnej modlitby. Pre pandemické opatrenia sme už druhý rok zvolili formu komornej modlitby „v bubline“, do ktorej pozývame rodiny i jednotlivcov, malé skupiny vo svojom bezpečnom prostredí,“ doplnila Jana Urbanová za Slovenskú katolícku charitu a projekt STOP onchodovaniu s ľuďmi.

K modlitbám sa môžete pridať počas celého februára. Materiály k modlitbe „v bubline“ spolu s aktivitami pre deti, vrátane súťaže, nájdete TU.

Tohtoročnou novinkou je čerstvo vydaná brožúrka o sv. Bakhite z vydavateľstva ZAEX, na ktorej participovala Slovenská katolícka charita. Kniha je o jej živote, príbehoch a zázrakoch spolu s modlitbami a pobožnosťami v malom formáte, ktorý vám na základe vášho e-mailu na stoptrafficking@charita.sk po zadaní vašej poštovej adresy zašlú.

„Ďakujeme, že sa s nami v modlitbe spájate a tešíme sa na vašu spätnú väzbu,“ uzavrela pozvanie k modlitbe Jana Urbanová.

-kvrps-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *