Veľká noc je o radosti zo zmŕtvychvstalého Krista. Túto myšlienku pretavili do reality v čase prebiehajúcej karantény rehoľné sestry z Kongregácie Milosrdných sestier sv. Vincenta – Satmárok v Košiciach – Šaci. Pripravili desiatky „veľkonočných balíčkov“, v ktorých bola sviečka, niekoľko druhov čajového pečiva a veľkonočný pozdrav.

„Čas pandémie je náročný najmä pre našich seniorov a susedov v okolí, a preto sme sa rozhodli, že im čas karantény pripomenieme, čo je na blížiacej sa Veľkej noci najpodstatnejšie. Je to radosť zo zmŕtvychvstalého Ježiša Krista. Odovzdali sme vyše šesťdesiat balíčkov, v ktorých boli tisícky kusov čajového pečiva a pozdrav od nás – sestier – ich susediek,“ uviedli sestry.

Komunita sestier bola zriadené na podnet a žiadosť pátrov vincentínov z Misijnej spoločnosti. Sestry začali pôsobiť vo farnosti v roku 1994. V októbri 1996 sa a presťahovali do rodinného domu. Kaplnka domu je zasvätená Povýšeniu svätého kríža. Sestry pracujú ako učiteľky slovenského jazyka a náboženstva. Pôsobia na Základnej škole v Šaci a v Malej Ide a na Gymnáziu sv. T. Akvinského.

TK KBS, hma; ml

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *