Saleziánsky pastoračný tím (Saleziáni dona Bosca, Saleziánky, Domka – Združenie saleziánskej mládeže a Laura, združenie mladých) spolu s dobrovoľníkmi vytvorili oratko online.

Nápad vytvoriť oratko online vznikol po tom, ako boli zakázané verejné slávenia svätých omší a všetky verejné podujatia. Keďže súčasná situácia neumožňuje verejné stretávanie sa a v saleziánskych strediskách sa denne pohybujú mladí, museli saleziáni a saleziánky pristúpiť k uzatvoreniu svojich stredísk po celom Slovensku. Mladí im však stále ležia na srdci, a tak rozmýšľali, ako sa im aj počas týchto dní priblížiť.

Komunity po celom Slovensku začali tvoriť obsah, ktorý uverejňujú na sociálne siete. Aby sa obsah zjednotil na jedno miesto, vzniklo oratko online. To okrem duchovného programu v podobe ranných zamyslení, myšlienky do dňa, slávenia sv. omše, večerného slovka a mimoriadneho deviatnika k Panne Márii Pomocnici ponúka aj náučno-zábavný program. V Čajovni live sa striedajú zaujímaví hostia, s ktorými môžu diváci živo komunikovať. Cez deň vznikajú rôzne výzvy, do ktorých sa môžu „oratkári“ zapojiť.

„Nechceli sme ostať nečinne sedieť. Naši mladí, ale aj my sme ostali doma, a tak im chceme priniesť kvalitný obsah na vyplnenie voľného času, ktorého je momentálne dosť,“ povedal Ján Holubčík, SDB, vedúci pastorácie mládeže na Slovensku.

Oratko online nájdete na stránke www.oratko.online a sociálnych sieťach Facebook a Instagram (@oratkoonline).

Autorom loga projektu je Martin Funiak, animátor z Banskej Bystrice, ktorý sa venuje grafike aj tvorbe webových stránok.

KVRPS informovala Terézia Piknová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *